Wat is Geef om Haar?

Geef om Haar is een permanente actie van Think Pink, de nationale borstkankercampagne.

Wist je dat 60% van de vrouwen die hun haar verliezen door de behandeling dit het meest pijnlijke en ingrijpende aspect van hun ziekte vindt? Ongeveer 8% van de vrouwen met kanker overweegt zelfs om chemotherapie te weigeren, omdat ze hun haar niet willen verliezen. Ook al betekent dit dat hun leven in gevaar komt.

Emotionele en financiële bijstand, dat wil Think Pink geven aan lotgenoten met borstkanker die hun haar verliezen. En daar draait Geef om Haar rond. Daarvoor hebben we jouw hulp nodig.

Maak je klaar voor je allermooiste knipbeurt

Jouw bijdrage kan tijdelijk haarverlies iets makkelijker om dragen maken.

Schenk je haar of draag bij tot het Geef om Haar Fonds. Ook vrouwen die het financieel moeilijker hebben, kunnen daardoor toch een pruik of mutsje kopen.

Een hart onder de riem voor vrouwen met borstkanker

Sinds zijn ontstaan in 2008 hielp het Geef om Haar Fonds al meer dan 5.000 vrouwen financieel bij de aankoop van een pruik. Sinds oktober 2020 kunnen vrouwen niet alleen voor een pruik maar ook voor een trendy mutsje kiezen. Dankzij de steun van de sociale diensten van de borstklinieken in ons land krijgen vrouwen die het nodig hebben de juiste hulp op het juiste moment.

Wil je graag meer informatie? Contacteer de sociale dienst van je ziekenhuis of contacteer ons via geefomhaar@think-pink.be

Is je haar lang genoeg?

Blond, bruin, ros of grijs haar? Man of vrouw? Jong of oud? Alle gezonde paardenstaarten zijn welkom bij het Geef om Haar Fonds.

Kun je een staart schenken van minstens 30 cm lang? Dan is het de tijd om te knippen! 

OPGEPAST: Hoe langer de staart, hoe waardevoller het haar. Daarom is de minimum lengte voor het doneren van je staart 30 cm. Een lange staart is meer waard en bovendien is er bij lotgenoten steeds meer vraag naar pruiken met lang haar. Op deze manier kan Think Pink meer vrouwen ondersteunen bij de aankoop van een pruik of mutsje. 

Geef met jouw haar nu ook een muts!

Sinds oktober 2020 kan je bij Think Pink terecht voor een hippe muts van het trendy headwearmerk Love Charlie. Dankzij jouw bijdrage kunnen we het Geef om Haar-initiatief verbreden en financieel kwetsbare lotgenotes niet alleen bij de aankoop van een pruik, maar ook bij die van een mutsje steunen. Think Pink zet zo met Geef om Haar een modieus stapje verder, want elke vrouw kies zelf hoe ze zichzelf het liefste ziet.

Want hoewel veel vrouwen nog steeds een pruik verkiezen, geldt dit niet voor alle lotgenotes. Velen willen graag een alternatief zoals een hippe muts of een leuk sjaaltje dat ze vlot kunnen combineren met hun verschillende outfits. Daarnaast heeft niet elke vrouw de financiële slagkracht om een goeie pruik te kopen, ook dan is een muts een mooie oplossing.

Waarom Love Charlie?

Think Pink en Love Charlie zijn beide opgestart door vrouwen die zelf borstkanker hebben gehad. Lotgenotes die met hun inzichten en ervaringen rond kanker iets positiefs wilden doen en met hun succesvolle initiatieven tonen dat je met en na borstkanker nog steeds jezelf kunt zijn. Ook al heb je het gevoel dat de wereld onder je voeten wegzakt en heb je misschien ook soms het gevoel dat je jezelf niet meer bent. Er is een leven met en na borstkanker en voor Love Charlie betekent dit dat je ook zonder haar nog steeds je stijlvolle zelf kunt zijn. Met een fashionable muts die bij je persoonlijkheid en je kleerkast past.

Meer info over Think Pink op www.think-pink.be.