Wat is Geef om Haar?

Geef om Haar is een permanente actie van Think Pink, de nationale borstkankercampagne.

60% van de vrouwen die hun haar verliezen door de behandeling vindt dit het meest pijnlijke en ingrijpende aspect van hun ziekte. Ongeveer 8% van de vrouwen met kanker overweegt zelfs om chemotherapie te weigeren, omdat ze hun haar niet willen verliezen. Ook al betekent dit dat hun leven in gevaar komt.

Emotionele en financiële bijstand, dat wil Think Pink geven aan lotgenoten met borstkanker die hun haar verliezen. En daar draait Geef om Haar rond. Daarvoor hebben we jouw hulp nodig.

Maak je klaar voor je allermooiste knipbeurt

Jouw bijdrage kan tijdelijk haarverlies iets makkelijker om te dragen maken.

Schenk je haar of draag bij tot het Geef om Haar Fonds. Ook vrouwen die het financieel moeilijker hebben, kunnen daardoor toch een pruik kopen.

Een hart onder de riem voor vrouwen met borstkanker

Sinds zijn ontstaan in 2008 hielp het Geef om Haar Fonds al meer dan 5.000 vrouwen financieel bij de aankoop van een pruik. Dankzij de steun van de sociale diensten van de borstklinieken in ons land krijgen vrouwen die het nodig hebben de juiste hulp op het juiste moment.

Wil je graag meer informatie? Contacteer de sociale dienst van je ziekenhuis of contacteer ons via geefomhaar@think-pink.be

Is je haar lang genoeg?

Blond, bruin, ros of grijs haar? Man of vrouw? Jong of oud? Alle gezonde paardenstaarten zijn welkom bij het Geef om Haar Fonds.

Kun je een staart schenken van minstens 30 cm lang? Dan is het de tijd om te knippen! 

OPGEPAST: Hoe langer de staart, hoe waardevoller het haar. Daarom is de minimum lengte voor het doneren van je staart 30 cm. Een lange staart is meer waard en bovendien is er bij lotgenoten steeds meer vraag naar pruiken met lang haar. Op deze manier kan Think Pink meer vrouwen ondersteunen bij de aankoop van een pruik.