Lotgenoten

Het Geef om Haar Fonds ondersteunt lotgenoten

Heel wat lotgenoten verliezen hun haar tijdens hun behandeling. Dit kan voelen als het verliezen van jezelf, je identiteit en je trots. Velen kiezen er dan ook voor om hun hoofd te bedekken met een pruik of trendy headwear. Dankzij het Geef om Haar Fonds staat Think Pink lotgenoten bij die het financieel moeilijk hebben in de aankoop van een pruik of mutsje. Daarvoor werken we samen met de sociale diensten van de ziekenhuizen. Een waardevolle ondersteuning tijdens een ontzettend moeilijke periode in het leven van lotgenoten.

Kun jij een beroep doen op het Geef om Haar Fonds?

Wil je een tussenkomst van het Geef om Haar Fonds voor de aankoop van een pruik of trendy mutsje van Love Charlie? Hieronder vind je hoe je dat kunt nagaan.

Stap 1

Neem contact op met de sociaal assistent(e) van de borstkliniek of van het ziekenhuis waar je behandeld wordt. Zowel mannen als vrouwen komen in aanmerking. 

Stap 2

De sociale dienst bekijkt of je aan de voorwaarden voldoet. De tussenkomst is eenmalig en specifiek voor lotgenoten met borstkanker die het financieel moeilijk hebben.

Think Pink gebruikt de volgende inkomensgrenzen (geldig t.e.m. 31 maart 2024):

  • Koppel € 2740
  • Koppel met 1 kind € 3372
  • Koppel met 2 kinderen € 4004
  • Koppel met 3 kinderen € 4636
  • Alleenstaande € 2108
  • Alleenstaande met 1 kind € 2740
  • Alleenstaande met 2 kinderen € 3372
  • Alleenstaande met 3 kinderen € 4004
  • Alleenstaande met 4 kinderen € 4636 + € 632 per extra gezinslid

Het betreft netto-inkomsten per maand van de patiënt en de overige leden van het kerngezin (= andere gezinsleden dan de patiënt) die op hetzelfde adres hun domicilie hebben en een financiële band met elkaar hebben. De inkomens kan je het beste bewijzen aan de hand van een bankuittreksel met datum die valt in de kostenperiode van het dossier. Zit je maximum € 25 boven de inkomensgrens? Neem dan zeker contact met ons op via geefomhaar@think-pink.be

Stap 3

Na goedkeuring van de voorwaarden vult de sociale dienst samen met jou het aanvraagformulier in en bezorgt het je aanvraag aan Think Pink. 

Stap 4

Wij ontvangen de aanvraag en storten het bedrag van € 200 rechtstreeks op je bankrekening, nog vóór je de pruik koopt. Het enige wat jij nog hoeft te doen, is ons een aankoopbewijs bezorgen via info@geefomhaar.be of per post bij onze logistieke zetel: Think Pink, Sint-Pietersmolenstraat 23, 8000 Brugge.

Heb je liever een mutsje als alternatief voor een pruik, dan krijg je van Think Pink een voucher ter waarde van € 69 voor een mutsje van Love Charlie.

Alle aanvragen en informatieverstrekking verlopen met alle respect voor je privacy.

Ontdek alles wat Think Pink doet voor lotgenoten

Op de website van Think Pink vind je meer informatie.

Heb je een vraag?

Febe Vandamme

+32 468 17 40 29