Over Geef om Haar

Wat is Geef om Haar?

Geef om Haar is een initiatief van Think Pink, de nationale borstkankerorganisatie in België voor vrouwen en mannen met borstkanker.

Sinds 2008 sparen Belgen hun lange lokken voor de Geef om Haar-campagne van Think Pink. Dankzij deze staarten kunnen vrouwen en mannen met borstkanker die het financieel moeilijk hebben, steun krijgen bij de aankoop van een pruik of een trendy mutsje.

Emotionele en financiële bijstand, dat wil Think Pink geven aan lotgenoten met borstkanker die hun haar verliezen. En daar draait Geef om Haar rond. Daarvoor hebben we jouw hulp nodig.

Geef om Haar is een permanente actie van Think Pink, de nationale borstkankerorganisatie.

Maak je klaar voor je allermooiste knipbeurt

Met jouw mooie gebaar kun je lotgenoten die met tijdelijk haarverlies te maken krijgen een duwtje in de rug geven. Schenk je haar of draag bij tot het Geef om Haar Fonds. Ook wie het financieel moeilijk heeft, kan zo een pruik of mutsje kopen.

Een hart onder de riem voor wie getroffen wordt door borstkanker

Sinds zijn ontstaan in 2008 hielp het Geef om Haar Fonds al meer dan 5.000 lotgenoten bij de aankoop van een pruik. Sinds oktober 2020 kunnen lotgenoten niet alleen voor een pruik maar ook voor een trendy mutsje kiezen. Dankzij de steun van de sociale diensten van de borstklinieken in ons land krijgen vrouwen en mannen die het nodig hebben de juiste hulp op het juiste moment.

Is je haar lang genoeg?

Blond, bruin, ros of grijs haar? Man of vrouw? Jong of oud? Alle gezonde paardenstaarten zijn welkom bij het Geef om Haar Fonds. Kun je een staart schenken van minstens 30 cm lang? Dan is het tijd om die te knippen!

Hoe langer de staart, hoe waardevoller het haar

Hoe langer de staart, hoe waardevoller het haar. Daarom is de minimum lengte voor het doneren van je staart 30 cm. Een lange staart is meer waard en bovendien is er bij lotgenoten steeds meer vraag naar pruiken met lang haar. Op deze manier kan Think Pink meer lotgenoten ondersteunen bij de aankoop van een pruik of mutsje. 

Schenk dankzij jouw haar nu ook een mutsje!

Sinds oktober 2020 kan je bij Think Pink terecht voor een hip mutsje van het trendy headwearmerk Love Charlie. Dankzij jouw bijdrage kunnen we de Geef om Haar-campagne uitbreiden en financieel kwetsbare lotgenoten niet alleen bij de aankoop van een pruik, maar ook bij die van een mutsje steunen. Think Pink zet zo met Geef om Haar een modieus stapje verder, want iedereen kiest zelf hoe hij/zij zichzelf het liefste ziet.

Want hoewel veel lotgenoten nog steeds een pruik verkiezen, geldt dit niet voor iedereen. Velen willen graag een alternatief zoals een hippe muts of een leuk sjaaltje dat ze vlot kunnen combineren met hun verschillende outfits. Daarnaast heeft niet elkelotgenoot de financiële slagkracht om een goeie pruik te kopen. Ook dan is een muts een mooie oplossing.

Waarom Love Charlie?

Think Pink en Love Charlie zijn beide opgestart door vrouwen die zelf kanker hebben gehad. Lotgenoten die met hun inzichten en ervaringen rond kanker iets positiefs wilden doen en met hun succesvolle initiatieven tonen dat je met en na borstkanker nog steeds jezelf kunt zijn. Ook al heb je het gevoel dat de wereld onder je voeten wegzakt en heb je misschien ook soms het gevoel dat je jezelf niet meer bent. Er is een leven met en na borstkanker en voor Love Charlie betekent dit dat je ook zonder haar nog steeds je stijlvolle zelf kunt zijn. Met een fashionable muts die bij je persoonlijkheid en je kleerkast past.

Schenk je haar

Help lotgenoten met borstkanker die hun haar verliezen door de behandeling en laat jouw haar groeien voor Geef om Haar. Knip en schenk een staart van minstens 30 cm. 

De juiste hulp op het juiste moment

Dankzij de steun van de sociale diensten van de borstklinieken in ons land krijgen lotgenoten die het nodig hebben de juiste hulp op het juiste moment. Wil je graag meer informatie? Contacteer de sociale dienst van je ziekenhuis of contacteer ons via geefomhaar@think-pink.be. 

Wens je meer informatie over Think Pink?

Geef om Haar is een permanente campagne van Think Pink, de nationale borstkankerorganisatie. Bezoek de website van Think Pink voor meer informatie.

Deelnemen als kapper

Wil je als kapsalon meewerken aan Geef om Haar? Een prachtig gebaar! Neem deel en draag als kapsalon je steentje bij.

Nu deelnemen
Heb je een vraag?

Maité Carlier

+32 475 40 66 02