Schenk je haar

Think Pink spoort met dit project zo veel mogelijk vrouwen en mannen aan om hun verzorgde haar te laten groeien voor Geef om Haar, een staart van minstens 30 cm te knippen en weg te schenken. Zo help je lotgenoten met borstkanker die hun haar verliezen door de behandeling. 

Wat heb je nodig?
  • 2 elastiekjes
  • 1 plastic zakje (bij voorkeur sluitbaar)
  • het speciale Geef om Haar-label
  • een lat of meter
Waar en hoe laat je je staart knippen?

Maak een afspraak bij een Geef om Haar-ambassadeur. Deze kappers verbinden zich er vrijwillig toe om je staart gratis te knippen, je coupe af te werken en je haar los te drogen. Zij bezorgen ons de staart vervolgens via een Geef om Haar-enveloppe.

Je herkent een Geef om Haar-kapper aan de roze sticker aan het raam. Benieuwd of er een Geef om Haar-ambassadeur in jouw buurt is? Onze handige kaart bevat alle informatie die je nodig hebt.

Sommige organisaties of (kappers)scholen besluiten vrijwillig om een knipdag te organiseren voor Geef om Haar. Ook daar kun je je haar gratis laten knippen.

Hoe doneer je een perfecte paardenstraat?

Een paar vuistregels: de paardenstaart die je afknipt moet droog zijn, gezond en minstens 30 cm  lang. Minstens, want hoe langer de staart, hoe waardevoller het haar. Of je haar blond, bruin, grijs, gekruld of gekleurd is, als het aan deze voorwaarden voldoet kan het allemaal. Opgelet! Ben je jonger dan 18 jaar, overleg dan eerst met je ouders voor je je haar schenkt.

Zorg ervoor dat je haar fris gewassen en volledig droog is. Gebruik géén stylingproducten zoals haarlak, gel of wax.

  1. Neem je haar onderaan in je nek samen en maak er met een elastiekje vast een paardenstaart van. Zorg ervoor dat al je haar stevig vastzit. Haarlokken die uit de staart los komen, kunnen we helaas niet gebruiken. Breng halverwege de staart een tweede elastiekje aan om alle lokken goed samen te houden.
  2. Gebruik een lat of lintmeter om te controleren of je staart (van net boven het elastiekje tot de haarpunten) minstens 30 cm lang is. Paardenstaarten die korter zijn, zijn niet bruikbaar.
  3. Knip je haar net boven het elastiekje. Laat de elastiekjes na het knippen rond de staart om alle lokken goed samen te houden. Was de staart niet en breng ook geen stylingproducten aan.
  4. Steek de paardenstaart in het plastic zakje en sluit af.
  5. Stop het plastic zakje met de paardenstaart in een enveloppe, print het Geef om Haar-label uit en post de enveloppe in een brievenbus. Een postzegel is niet nodig.
Download hier het Geef om Haar-label

Is je haar minstens 30 cm en wil je jouw paardenstraat doneren? Download jouw Geef om Haar-label.

Draag als kapsalon je steentje bij

Wil je als kapsalon meewerken aan Geef om Haar? Een prachtig gebaar! Laat het ons weten en we nemen zo snel mogelijk contact op.