Over Think Pink

Think-Pink is de nationale borstkankercampagne en zet zich dagelijks in voor borstkankerpatiënten en hun familie.

Think Pink vraagt meer aandacht voor borstkanker en financiert wetenschappelijk onderzoek dat de meest voorkomende kanker bij vrouwen bestrijdt. De organisatie heeft vier duidelijke doelstellingen:

  • Informeren
  • Sensibiliseren
  • Wetenschappelijk onderzoek financieren
  • Zorg- en nazorgprojecten ondersteunen

Die doelstellingen maakt Think Pink waar via drie fondsen. Zo helpt het Geef om Haar Fonds vrouwen bij de aankoop van een pruik. Met een klein gebaar of extra steun wil het Share your Care Fonds van Think Pink het leven met of na borstkanker makkelijker maken, in en buiten borstklinieken. En het SMART Fonds van Think Pink financiert wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe methodes voor opsporing, behandeling en nazorg van borstkanker in België.

Think Pink hecht ook veel belang aan bewegen, omdat bewegen zowel borstkanker helpt voorkomen als belangrijk is in het herstelproces. Daarom organiseert de organisatie heel wat sportieve evenementen. De Race for the Cure in Antwerpen, Namen en Brussel, de Bike for Think Pink-fietstochten, wandelevenementen en allerlei loopevenementen. Iedereen, met welk sportief niveau of lichamelijke conditie dan ook, kan deelnemen of steunen via think-pink.be.

Wil je Think-Pink graag steunen?

  • In onze webshop vind je heel wat handige producten en leuke gadgets.
  • Heb je er al eens aan gedacht om zelf een actie te organiseren of om vrijwilliger te worden?
  • Je kunt vzw Think-Pink en de strijd tegen borstkanker steunen door een gift te storten op IBAN BE57 0015 7587 5235 (BIC GEBABEBB) of maandelijks een kleine bijdrage leveren met een doorlopende opdracht.
  • Schenkingen en legaten zijn uiteraard een grote hulp voor onze organisatie. Als je onze campagne tegen borstkanker belangrijk vindt, kun je vzw Think-Pink in je testament opnemen. Alle informatie vind je op de testament.be.

Bezoek onze website

Bezoek think-pink.be!